Sirds siltuma kampaņa

“SIRDS SILTUMA” KAMPAŅA

2007. gada decembrī, pateicoties Eiropas informācijas biroja finansējumam, izgatavojām vairākus materiālus vardarbības prevencei:

1. Sadarbojoties ar profesionālu mākslinieci Ingu Rusku, ir izgatavota animācijas filmiņa par bērnu drošību. Šajā filmiņā darbojas speciāli radīts tēls – Džimba, kurš ir kā starpnieks starp bērniem un pieaugušajiem. Multiplikācijas filmiņa tika demonstrēta pirms Centra „Dardedze” vadītajām grupām bērniem, kā arī sadarbībā ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju šī multfilma tika demonstrēta speciālā izstādē par bērnu drošību.

2. Sadarbojoties ar mākslas terapeiti Ilviju Razgali, ir izgatavots Sirds siltuma kalendārs 2008. gadam, kurā tika iekļauti bērnu zīmējumi, kuri pēc pārciestas vardarbības saņēma rehabilitācijas pakalpojumus mūsu centrā. Katrā lapaspusē pievienota arī īpaša fotogrāfija, kurā netiešā veidā redzams tieši tas bērns, kurš zīmējis šo zīmējumu. Tā kā šis ir Sirds siltuma kalendārs, tad katram mēnesim ir arī kāds ieteikums vecākiem vai aizbildņiem, lai veicinātu pozitīvas audzināšanas paņēmienus.

3. Esam izstrādājuši arī speciālu grāmatzīmīti/skrejlapu, kas kalpos kā informatīvs materiāls multiplikācijas filmiņai un portālam www.dzimba.lv