Droši bērni nedrošā pasaulē

KAMPAŅA „AUDZINĀSIM DROŠUS BĒRNUS NEDROŠĀ PASAULĒ”

Sadarbībā ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju, Aizkraukles bankas fondu, žurnālu „Mans Mazais” un RIMI, 2008. gadā esam pasludinājuši maiju par drošības mēnesi.

15.maijā visas Rīgas pirmsskolas iestādes saņēma no Centra „Dardedze” dažādus informatīvus materiālus par bērnu personisko drošību, kurus mēs lūdzām šajā dienā ar pedagogu palīdzību prezentēt bērniem un viņu vecākiem.

Šajos materiālos bija:

 Džimbas pārsteiguma aploksne bērniem. Katras grupiņas pedagogs, 15. maijā, atbilstošā laikā atvēra bērniem domāto Džimbas pārsteiguma aploksni, kurā bija vēstule no Džimbas, drošības noteikumu plakāts un uzlīmītes ar Džimbas attēlu katram bērnam. Vēstuli, lūdzām, pedagogam nolasīt bērniem priekšā, iepazīstinot ar drošības noteikumiem, un drošības noteikumu plakātu piestiprināt grupiņā pie sienas, lai tas ikdienas bērniem atgādinātu par šiem būtiskajiem noteikumiem. Kad vēstule bija izlasīta un plakāts aplūkots, katrs bērns saņēma vienu Džimbas uzlīmīti.

Informācija vecākiem. Kopā ar šiem materiāliem, nosūtījām arī speciālu vēstuli vecākiem.

Anketa grupiņu pedagogiem, vadītājai un metodiķei. Nosūtījām arī nelielu anketu, kuru lūdzām aizpildīt katras grupiņas pedagogam, pirmsskolas iestādes vadītājam un metodiķei.